Υλικά
- 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- 1 καρότο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ζωμό κότας
- 1 κονκασέ ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ
- αλάτι χαμηλό σε νάτριο
- πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 γρ. (βρασμένα) μακαρόνια ολικής αλέσεως
Θρεπτικές πληροφορίες / τεμάχιο:
Μερίδες : 1
Ενέργεια : 289kcals
Πρωτείνη : 16,8γρ
Υδατάνθρακες : 66,14γρ
Λιπαρά : 4,05
εκ των οποίων κορεσμένα: 0,89γρ
Νάτριο: 87,22mg
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά , το καρότο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά , το καρότο, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το κονκασέ ντομάτας , νερό και τον ζωμό κότας. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Μόλις ο κιμάς μας είναι έτοιμος, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και σερβίρουμε με 150 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως.
Προαιρετικά προσθέτουμε και τυρί τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά !
Καλή σας όρεξη !