Βιογραφικό

Ο  κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Βασίλειος Καραμανίδης γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα.
Είναι κάτοχος Bachelor (BSc with Honours in Dietetics) του Queen Margaret University του Εδιμβούργου και υποψήφιος Master Of Science στην Αθλητική διατροφή του Oxford Brookes Της Οξφόρδης και κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ : 5023) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αρ.Πρωτ : DT29383). 
Η πρακτική του άσκηση έλαβε χώρα σε δύο από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά νοσοκομεία της Αττικής (Metropolitan και Αττικό) δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να αντιμετωπίσει διατροφικά μεγάλο αριθμό κλινικών περιστατικών.
Η πτυχιακή του εργασία είχε θέμα
“Πώς η διαιτητική πρόσληψη και ή φυσική κατάσταση επηρεάζει την σύσταση σώματος ”
Υπήρξε επίλεκτο μέλος της εθνικής Ελλάδος taekwondo με πολλές πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και σεμινάρια με διατροφικό ενδιαφέρον όπως Πανελλήνια συνέδρια διατροφής, Αθλητικής διατροφής, διαιτητικής παρέμβασης σε διαβητικούς κ.α, ενώ έχει υπάρξει ομιλητής σε ημερίδες διαφόρων επιστημονικών φορέων με θέματα όπως: Beach Fitness Event.
Αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό και περιοδικό τύπο για την βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς. 

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), του Health care Professional Counsil (HCPC) Του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας (ΕΔΕ) 

Διατηρεί το  ιδιωτικό του ιατρείο VK Nutrition στον Άγιο Δημήτριο από το 2017. 

Διακρίσεις

Η φιλοσοφία μου

Μαζί μπορούμε να τα κατα΄φερουμε

"Ο διαιτολόγος σου είναι το άτομο που θα σε στηρίξει και θα επικροτεί όλες σου τις επιλογές"

Ο διαιτολόγος σου είναι το άτομο που θα σε στηρίξει και θα επικροτεί και τις καλές άλλα και τις άσχημες επιλογές που θα κάνεις αρκεί εσύ να είσαι καλά με την επιλογή σου. Αν όχι; θα είναι πάλι εκεί να σε συμβουλεύσει προς όφελος σου και ποτέ μα ποτέ προς όφελος δικό του (είτε οικονομικά, είτε ψυχολογικά κλπ)

ποτέ δεν θα σε κρίνει ούτε θα σου επιβάλει την γνώμη του. Κάθε επιλογή θα είναι δική σου, συνειδητή ώστε να την υιοθετήσεις κ να μην χρειάζεσαι την συνεχή παρακολούθηση από τον διαιτολόγο σου εφ’ όρου ζωής.

Τέλος, ο διαιτολόγος σου πρέπει και θα είναι πάντα ειλικρινής απέναντι σου. Ποτέ δεν θα σου πει ψέμματα γιατί κι εκείνος ζητάει το ίδιο από εσένα. Μια σωστή σχέση βασίζεται σε καλά θεμέλια και ένα από αυτά είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη.