• Χωρίζουμε το πιάτο σε 2 ίσα μέρη
• Χωρίζουμε το δεύτερο μέρος σε άλλα 2 ίσα μέρη
• Το 1/2 του πιάτου (δηλ. το 1 μεγάλο μέρος),
είναι ο χώρος που εκμεταλλευόμαστε για την τοποθέτηση οποιοδήποτε σαλατικού
• Στο υπόλοιπο μισό κομμάτι που έχουμε χωρίσει στα 2 ίσα μέρη, τοποθετούμε στο ένα (1) μέρος την πρωτεΐνη μας (κρέας, ψάρι κτλ) και στο υπόλοιπο μισό τα συνοδευτικά μας
(κρέμες, τυριά,πίτες, ρύζι , πατάτα κτλ)
• Το ύψος των φαγητών στο πιάτο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 δάχτυλα