Νηστίσιμη μηλόπιτα light

Υλικά

  •  4 μήλα (κόκκινα ή πράσινα ή μίξη)
  • 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 8-10 κ.σ. ζαχαρίνη
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλλιας
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1κ.σ baking powder

Θρεπτικές πληροφορίες/κομμ.

Μερίδες : 14

Ενέργεια : 257 kcals

Πρωτεΐνη : 3,85γρ
Υδατάνθρακες :28γρ
Φυτικές ίνες : 1,35γρ
σάκχαρα : 0,35γρ
Λιπαρά : 14γρ
εκ των οποίων κορεσμένα:1,78γρ
Νάτριο: 65mg

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια πετσέτα σε ένα μπολ & τρίβουμε μέσα τα μήλα. Έπειτα στραγγίζουμε τα μήλα και προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τη ζαχαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι & ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε το μισό σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί, στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη θρυμματίζοντάς την.
Ψηνουμε στους 180°C (αέρα) για 50 λεπτά.

Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5