Τοποθετούμε μια πετσέτα σε ένα μπολ & τρίβουμε μέσα τα μήλα. Έπειτα στραγγίζουμε τα μήλα και προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τη ζαχαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι & ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε το μισό σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί, στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη θρυμματίζοντάς την.
Ψηνουμε στους 180°C (αέρα) για 50 λεπτά.