Carbonara light

Υλικά

  • 65 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 40 γρ. κοτόπουλο σε φέτες
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 1 κρόκος με λίγο ασπράδι
  • 30 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά
  • πιπέρι
  • αλάτι χαμηλό σε νάτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2/3 κ.γ. ελαιόλαδο

Θρεπτικές πληροφορίες

Μερίδες : 1

Ενέργεια : 463.20 kcals

Υδατάνθρακες: 51.52γρ
εκ των οποίων σάκχαρα : 2,7γρ
Φυτικές ίνες : 5,40γρ
Πρωτεΐνη : 28,64γρ
Λιπαρά : 17,25γρ
εκ των οποίων κορεσμένα: 5,26γρ
Νάτριο : 391,89mg
Χοληστερόλη : 255mg

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά νωρίτερα από όσο αναγράφει η συσκευασία και κρατάμε περίπου 2 κουταλιές από το νερό που βράζει .
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα, τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί  .
Προσθέτουμε και το τυρί , αλάτι και πιπέρι και ξανά ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία το κοτόπουλο και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με λίγο νερό .
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και  και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά . 
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε γρήγορα το μείγμα που φτιάξαμε νωρίτερα και ανακατεύουμε γρήγορα ΕΚΤΟΣ φωτιάς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας .  
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ !

Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5