Από zeta kourg
/ 28 Δεκεμβρίου 2017 12 Οκτωβρίου 2021
Carbonara light
Υλικά
65 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως
40 γρ. κοτόπουλο σε φέτες
30 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 κρόκος με λίγο ασπράδι
30 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά
πιπέρι
αλάτι χαμηλό σε νάτριο
1 σκελίδα σκόρδο
2/3 κ.γ. ελαιόλαδο
Θρεπτικές πληροφορίες
Μερίδες : 1
Ενέργεια : 463.20 kcals
Υδατάνθρακες: 51.52γρ εκ των οποίων σάκχαρα : 2,7γρ Φυτικές ίνες : 5,40γρ Πρωτεΐνη : 28,64γρ Λιπαρά : 17,25γρ εκ των οποίων κορεσμένα: 5,26γρ Νάτριο : 391,89mg Χοληστερόλη : 255mg
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά νωρίτερα από όσο αναγράφει η συσκευασία και κρατάμε περίπου 2 κουταλιές από το νερό που βράζει . Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα, τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί . Προσθέτουμε και το τυρί , αλάτι και πιπέρι και ξανά ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. Σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία το κοτόπουλο και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με λίγο νερό . Προσθέτουμε τα μακαρόνια και και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά . Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε γρήγορα το μείγμα που φτιάξαμε νωρίτερα και ανακατεύουμε γρήγορα ΕΚΤΟΣ φωτιάς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας . ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ !