Νηστίσιμη τάρτα με oreo

Υλικά

  • 200 γρ. τριμμένα μπισκότα oreo
  • 400 γρ. γάλα καρύδας ή σόγιας με άρωμα βανίλιας
  • 30 γρ. corn flour
  • 80 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ζελατίνες

Θρεπτικές πληροφορίες

ανά 100 γρ.

Ενέργεια : 222,5 kcals

Πρωτεΐνη : 3,25γρ
Υδατάνθρακες : 22,5γρ
Φυτικές ίνες : 1,2γρ
Σάκχαρα : 11,5γρ
Λιπαρά : 14,37γρ
εκ των οποίων κορεσμένα:9,62γρ
Νάτριο: 110mg

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το λάδι καρύδας ή τη μαργαρίνη.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.  Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι , βάζουμε το γάλα σόγιας, το corn flour, το εκχύλισμα βανίλιας και 5 κουταλιές του γλυκού ζαχαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.
Μόλις αρχίσει να πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 ζελατίνες. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη κρέμα μας μέσα στο ταψάκι, πάνω από τα μπισκότα μας και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα!
Μετά τη 1 ώρα , η τάρτα μας είναι έτοιμη!
Διακοσμούμε προαιρετικά με μπισκότα oreo και……ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!

Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5