ΠΩΣ ΤΟ FUNCTIONAL FOOD ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ;

Με τον όρο functional food ‘’λειτουργικό φαγητό σε ελληνική μετάφραση’’ , ορίζουμε την τροποποίηση μιας συνταγής σε μια πιο ‘’λειτουργική’’ εκδοχή της .

Ο λόγος μπορεί να οφείλεται είτε στο να την εμπλουτίσουμε από θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη ή βιταμίνες , είτε να την κάνουμε πιο υγιεινή και πιο ολιγοθερμιδική  π.χ. προϊόντα light , ελαιόλαδο αντί του φοινικέλαιου (μαργαρίνη) κ.τ.λ.

ΓΙΑΤΙ όμως να είναι τόσο κάλο το να ακολουθούμε τέτοιου είδος πρότυπο μαγειρικής-διατροφής;

Τροποποιώντας διάφορες συνταγές, καταφέρνουμε να εντάσσουμε πιο συχνά έως και καθημερινά διάφορες τροφές όπου υπό άλλες συνθήκες θα τις είχαμε εκτός διατροφικού πλάνου λόγω ακαταλληλότητας π.χ. pancakes, κρέπες, κέικ κτλ.

Επίσης ακόμα πιο σημαντικό είναι σε προβλήματα υγείας όπως υπερχοληστερολαιμία  να τροποποιούμε κάποια φαγητά ώστε να μπορέσουμε να ελαττώσουμε τα επίπεδα χοληστερίνης . π.χ. βούτυρο με φυτικές  στερόλες αντί του κανονικού

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ;

Πετυχαίνουμε το απόλυτο τρίπτυχο της επιτυχίας : 

  1. ΝΟΣΤΙΜΙΑ
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ
  3. ΕΥΕΞΙΑ

Ίσως τελικά να μην χρειάζεται να πεινάμε ,
τι λέτε;

 

Δείτε διάφορες συνταγές μας στο κανάλι μας στο Youtube

Καραμανίδης Βασίλειος Bs.c, RD , Απόφοιτος του Queen Margaret University of Edinburgh

Ιδρυτής του διαιτολογικού κέντρου VK nutrition

Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5