Κοτοπιτάκια κοκκινιστά light

Υλικά

  • 350γρ κοτόπουλο βρασμένο
  • Πιπεριές
  • Κρεμμύδι
  • Καρότο
  • Σέλερι (προαιρετικά)
  • Ζωμό κοτόπουλο
  • 2κ.γ πελτέ ντομάτας
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 200γρ τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
  • 60γρ ελαιόλαδο (10γρ = μαγείρεμα)
  • Φύλλο ολικής αλέσεως

Θρεπτικές πληροφορίες/μερίδα

Μερίδες 12

Ενέργεια : 297 kcals

Πρωτεΐνη : 18γρ
Υδατάνθρακας : 31,8γρ
Εδώνιμες ίνες : 2,3γρ
σάκχαρα : 1,45γρ
Λιπαρά: 10,3γρ
Κορεσμένα : 1,23γρ

Εκτέλεση

Προσθέτουμε 10ml ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη ,το καρότο και τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο που έχουμε αραιώσει σε νερό και μετά το κονκασέ ντομάτας και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα μας και ομογενοποιηθεί, την αφαιρούμε από τη φωτιά. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη γέμιση και λίγο τυρί, τα τυλίγουμε, κολλάμε τις άκρες με λίγο νερό και αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και προσθέτουμε προαιρετικά παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-35’.

Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5