Υπέροχα μεξικάνικα , Mini Tacos

Υλικά

  • 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 πρέζα αλάτι χαμηλό σε νάτριο
  • πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 αραβικές πίτες
  • 1 πιπεριά chili

Θρεπτικές πληροφορίες/τεμ.

(χωρίς το τυρί +40kcals)

Μερίδες : 9

Ενέργεια : 142kcals

Υδατάνθρακες: 11,2γρ εκ των οποίων σάκχαρα : 0,1γρ
Φυτικές ίνες : 0,8γρ
Πρωτεΐνη : 10.4γρ
Λιπαρά : 6.7γρ
εκ των οποίων κορεσμένα: 1.3γρ
Νάτριο : 284mg
Χοληστερόλη : 28.3mg

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά , το καρότο, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά , το καρότο, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το κονκασέ ντομάτας , νερό και τον ζωμό κότας.
Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν , προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστεί ο κιμάς , παίρνουμε τις τορτίγιες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τόσο όσο να χωράει στις φόρμες μιας χρήσης που θα φτιάξουμε τα tacos .
Φτιάχνουμε τις φόρμες τοποθετώντας μέσα τις τορτίγιες και στον πάτο και περιμετρικά .
Προσθέτουμε τον κιμά και από πάνω τυρί τριμμένο . Ψήνουμε στον φούρνο για 15’ .
Σερβίρουμε προαιρετικά με γλυκοπατάτες .

μινι τακος
Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5