Κοτόπουλο a la creme light

Υλικά

  • 200 γρ κοτόπουλο
  • 7 μικρά μανιτάρια 
  • 1 κύβος κότας με μειωμένο αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. εστραγκόν
  • 40 γρ κρέμα γάλακτος light
  • 1 κρεμμύδι
  • 60 mL κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι
  • 30 mL ελαιόλαδο

Θρεπτικές πληροφορίες / μερ.

Μερίδες 2

Ενέργεια : 670kcals

Υδατάνθρακες: 10gr
εκ των οποίων σάκχαρα : 4gr
Φυτικές ίνες : 2gr
Πρωτεΐνη : 47gr
Λιπαρά : 45gr
εκ των οποίων κορεσμένα: 12gr
Νάτριο : 115mg
Χοληστερόλη : 150mg

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τη πάπρικα και τα 15 mL ελαιόλαδο. 
Σε ζεστό τηγάνι , προσθέτουμε τα άλλα 15mL ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε καλά. 
Έπειτα τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο και σοτάρουμε το κοτόπουλο . 
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
Προσθέτουμε τον κύβο κότας και το εστραγκόν και ανακτεύουμε. 
Έπειτα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και λίγο νερό και το αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση. 
Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι μπασμάτι ή ότι άλλο θέλουμε!

Αξιολογήστε τη συνταγή μας!
5/5